ЗСУ отримали від Німеччини новий пакет допомоги з БМП, снарядами та криптофонами

Читать на русском
Уряд Німеччини передав Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До нього увійшла бронетехніка, обладнання та боєприпаси.
Фото: DPA/Picture Alliance

Уряд Німеччини передав Збройним силам України новий пакет військової допомоги. До нього увійшла бронетехніка, обладнання та боєприпаси.

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони у Telegram.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Україна, серед іншого, отримала 20 бойових машин піхоти Marder із боєкомплектом, один танк для розмінування Winsent-1 та 5 гусеничних носіїв Warthog Ambulance.

Німеччина також поставила 2380 снарядів 155 мм калібру, 9 транспортних засобів (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи) та 2 карети швидкої допомоги.

Крім того, німецький уряд передав українським воїнам 2428 криптофонів – спеціальних моделей телефонів із вбудованим шифруванням SMS та розмов.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Німеччина надасть Україні додатковий пакет військової допомоги на суму 1,3 млрд євро. Туди увійдуть чотири додаткові ЗРК T-SLM IRIS.

Раніше міністр оборони Німеччини, перебуваючи в Києві з офіційним візитом, відповів на питання щодо постачання ракет Taurus.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: