Ізраїль має намір повернути смертну кару для терористів

Читать на русском
В Ізраїлі мають намір запровадити смертну кару для терористів. Наразі в Ізраїлі діє смертна кара за злочини проти людяності і держзраду.
Фото: Pixabay

Рада національної безпеки Ізраїлю наступного тижня обговорить законопроєкт, який дає змогу виносити смертні вироки терористам.

Про це пише The Times of Israel.

Ультраправий міністр національної безпеки Ізраїлю Ітамар Бен Гвір планує подати до Кнесету законопроект про обов’язкову смертну кару для терористів. У дописі в соцмережі Х він повідомив, що в понеділок внесе законопроєкт, уже підготовлений його партією Otzma Yehudit, на розгляд до комітету національної безпеки Кнесету.

«Я очікую, що всі члени Кнесету підтримають цей важливий законопроект», – пише він.

Під час обговорення радою буде розглянуто її можливі наслідки на міжнародній арені.

Згідно із запропонованим законопроєктом, суди зобов'язані будуть виносити смертні вироки для осіб, засуджених за вбивство ізраїльського громадянина, якщо їхні вчинки визнані такими, що мають расистські мотиви, і спрямовані на заподіяння шкоди єврейському народу та його відродженню на історичній батьківщині.

Зазначимо, на початку березня цього року Кнесет Ізраїлю підтримав у попередньому читанні законопроєкт, яким пропонується запровадити смертну кару для терористів. Однак документ не пройшов і першого читання. Для набрання чинності законодавча ініціатива повинна бути схвалена в чотирьох читаннях в ізраїльському парламенті.

В даний час смертна кара в Ізраїлі застосовується лише у разі геноциду, злочинів проти людяності та злочинів проти єврейського народу в період війни, і не застосовується до загальних кримінальних злочинів.

В історії єврейської держави смертну кару застосовували лише двічі, востаннє – у 1962 році, коли було страчено архітектора Голокосту Адольфа Ейхмана.

Нагадаємо, Армія оборони Ізраїлю заявила про розширення операції в Секторі Гази і заявила, що просуватиметься у будь-яке місце, де буде виявлено ХАМАС.

Раніше війська Ізраїлю завершили оточення Гази та знищили тисячі бойовиків ХАМАСу.

Як відомо, після початку війни між Ізраїлем та ХАМАС у світі стався сплеск антисемітизму. На інфографіці – статистика щодо злочинів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: