Стало відомо, скільки українських дітей здобувають освіту в Польщі

Читать на русском
У Польщі навчаються 286 534 українських учнів та студентів, з них понад 183 тисячі приїхали як біженці.
Foto: PAP/Marcin Obara

У польських навчальних закладах сьогодні навчається понад 286 тисяч дітей із України. Близько двох третин українських школярів та студентів приїхали до Польщі після початку повномасштабної війни в Україні.

Про це пише видання Rzeczpospolita з посиланням на дані Міносвіти та науки Польщі.

У яких країнах планують скоротити допомогу українським біженцямДопомога для українських біженців планують скоротити у Польщі, Німеччині, Чехії, Ірландії. Докладніше – на інфографіці.

За даними міністерства, у Польщі зараз навчаються 286 534 українських учнів та студентів: 183 461 приїхали як біженці, а 103 073 перебували у Польщі до повномасштабної війни в Україні.

Серед українців, які приїхали у Польщу до війни, майже 39 тисяч осіб – студенти, у початкових школах навчаються 32 тисячі таких дітей. Серед дітей-біженців більшість – шкільного віку, до школи ходять майже 113 тисяч таких українських дітей, а у вищих навчальних закладах навчаються понад 11 тисяч українських втікачів від війни.

Повідомляється також, що з 42,5 тисячі українських дітей у польських дитсадках 28 тисяч - мають тимчасовий захист у Польщі.

За даними польського уряду, 1719257 громадян України мають статус біженців у Польщі, 35,8% з них - діти до 18 років. Ще приблизно 1,5 млн українців перебували в Польщі до війни.

Цього навчального року кількість українських дітей у навчальних закладах Польщі зросла на 6,5 тисячі осіб.

Нагадаємо, у вересні у Польщі закрили найбільший центр для українських біженців. На нашій інфографіці можна побачити, в яких країнах Європи найбільше працевлаштованих біженців з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: