У Франції тривають заворушення, протестувальники випустили із зоопарку тварин

Читать на русском
П'яту добу по всій Франції тривають протести через вбивство 17-річного підлітка поліцейським. Макрон був змушений відкласти запланований візит до Німеччини, щоб урегулювати ситуацію.
Протести у ФранціїФото: Alexis Jumeau/SIPA/AP

У Франції вже п’яту добу тривають протести через вбивство поліцейськими 17-річного підлітка. У Парижі протестувальники відчинили клітки у зоопарку і випустили тварин.

Про це повідомляє CNN.

В суботу у французькому Нантері поховали підлітка алжирського походження, якого на початку цього тижня застрелили поліцейські у передмісті Парижа. Похорон був приватним, навколо мечеті працювала посилена охорона.

Хто і чому страйкує в Європі: найбільші протести початку рокуУ Франції, Німеччині, Британії, Греції, Португалії та інших європейських країнах у 2023 році пройшло кілька масштабних страйків та протестів.

Тим часом загальнонаціональні протести у Франції не вщухають. Так, правоохоронці затримали щонайменше 80 учасників заворушень у Парижі, ще 55 людей були затримані у Марселі, 32 людини – у Ніцці.

Повідомляється, що у Парижі протестувальники пограбували кілька магазинів зброї. Також вони відчинили клітки у зоопарку і випустили тварин. На вулицях міста були помічені зебри, мавпи, коні та леви.

У Марселі були зареєстровані випадки мародерства, хоча, за офіційними повідомленнями, вони були зупинені. 14 людей були затримані під час скоєння крадіжки у торговому центрі. Зазначається, що у ніч на неділю порядок у Франції охороняють 45 тисяч правоохоронців. Аналогічна кількість поліцейських працювала на вулицях французьких міст у попередню ніч, проте заворушень уникнути не вдалося. У меріях Ліона та Марселя запросили навіть підкріплення. У МВС погодилися направити до цих міст поліцейський спецназ, а також броньовані автомобілі та гелікоптери.

Unrest Rocks France Ahead Of Funeral Of Teenager Shot By Police | France Riots LIVE | English NewsCNN-News18

Міністр внутрішніх справ країни Жеральд Дарманін наголосив, що загибель підлітка не може виправдати заворушення та правопорушення. У свою чергу, міністр юстиції Франції Ерік Дюпон-Моретті закликав до «жорстких санкцій» проти бунтівників і сказав, що «справедливість не може бути досягнута шляхом грабунку та розгрому громадських закладів» та нападів на людей.

Також відомо, що через внутрішню ситуацію в країні президент Емманюель Макрон відклав державний візит до Німеччини, який був запланований на 2-4 липня.

Зазначимо, зараз проти офіцера, який зробив фатальний постріл, відкрите офіційне розслідування за навмисне вбивство. Він перебуває під вартою.

Нагадаємо, у четверту ніч заворушень у Франції затримали близько тисячі людей.

Також повідомлялося, що для заспокоєння заворушень у Франції МВС країни направило 45 тисяч правоохоронців.

Також нагадаємо, що взимку та навесні на протести проти ухваленої урядом Франції пенсійної реформи вийшли кілька мільйонів людей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: