Прем'єр Литви прибула з візитом до Києва

Читать на русском
Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сьогодні перебуває в Україні, свій візит вона розпочала з Києва.
twitter.com/IngridaSimonyte

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте сьогодні, 24 листопада, прибула до України. У Києві політик вшанувала загиблих воїнів ЗСУ.

Про це Шимоніте повідомила у своєму Twitter.

У Литві дорікнули ЄС за недостатню допомогу УкраїніОчільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс сказав, що ЄС надає Україні недостатню допомогу, тим самим ставлячи її в безвихідне становище.

За її словами, спочатку вона вшанувала пам'ять українських захисників, що загинули у війні, яку розпочала рф.

«Під час моєї першої зупинки в Києві сьогодні я вшанувала чоловіків та жінок, які пожертвували своїм життям, захищаючи найґрунтовніші права нації: існувати та жити вільно. Вони віддали своє життя, щоб захистити нас усіх», – написала Шимоніте.

Прем'єрка підкреслила, що єдиний спосіб досягти тривалого та справедливого світу - це допомогти Україні якнайшвидше перемогти, відновити її повну територіальну цілісність, встановити міжнародне правосуддя та відбудувати її так, щоб вона стала сильнішою.

Нагадаємо, Литва регулярно відправляє Україні військову допомогу. Так, цього тижня ЗСУ отримали 3 млн патронів від цієї країни. А раніше у листопаді Литва передала українській армії ракетні установки NASAMS та необхідне для них обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: