В МЗС Ірану заявили, що заборона ООН на продаж Тегераном ракет припинила свою дію

Читать на русском
Заборона на продаж Іраном балістичних ракет, запроваджена Радою Безпеки ООН, була знята у зв'язку із закінченням терміну її дії. Про це повідомив заступник глави МЗС країни.
Фото: thedrive.com

Заборона на продаж Іраном балістичних ракет, запроваджена Радою Безпеки ООН у 2015 році, була знята у зв'язку із закінченням терміну її дії.

Про це повідомив заступник глави МЗС Ірану з політичних питань Багері Кані у соцмережі X (Twitter).

«Серйозна загроза»: у Повітряних силах прокоментували можливість передачі росії іранських ракетЯкщо росія отримає від Ірану балістичні ракети, це становитиме серйозну загрозу для України. Таку думку висловив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами чиновника, це означає, що Іран більше не підпадає під обмеження в контексті Ради безпеки ООН.

«Починаючи з 18 жовтня 2023 року, згідно з Резолюцією Ради Безпеки ООН 2231, усі обмеження, несправедливо накладені на діяльність, пов'язану з балістичними ракетами та їх передачу до Ісламської Республіки Іран припиняються», – написав Кані.

Він також додав, що всі національні чи регіональні санкції, введені на підставі цієї Резолюції, мають бути скасовані.

Нагадаємо, у вересні ізраїльська розвідка повідомляла, що Тегеран планує передати росії ракети малої та великої дальності.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи інформацію про можливу передачу балістичних ракет, заявив, що Україна та союзники поки не фіксували таких випадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: