У ЗСУ прокоментували можливість російського наступу на Куп'янськ

Читать на русском
У разі успіху ворога на Куп'янському напрямку наступ дасть можливість розвинути атакувальні дії безпосередньо на сам Куп'янськ.

Країна-агресор намагається контратакувати та вести наступ на Лиманському напрямку, з метою атакувати деокупований Куп'янськ. Там тривають активні бойові дії в напрямку Синьківки.

Про це начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо повідомляє в ефірі телемарафону.

«На даному напрямку противник намагається знайти слабкі сторони в українській обороні. Проводиться перегрупування. За рахунок того, що там місцевість більш лісова, більше спрямовується керованих авіаційних бомб на цьому напрямку. Слід розуміти, що ця зброя має велику руйнівну дію шляхом ваги», - сказав Фітьо.

Як зазначається, війська рф намагаються атакувати, однак не мають успіхів. При цьому, наразі ведуться активні бойові дії в напрямку населеного пункту Синьківка.

«У разі успіху ворога на цьому напрямку це дасть можливість розвинути атакувальні дії безпосередньо на сам Куп'янськ і вийти на берег річки Оскіл. На куп'янському напрямку було відбито 6 атак ворога. 8 авіаударів завдав противник загалом на Лимансько-Куп'янському напрямку», - сказав він.

Згідно з його словами, там росіяни застосовують керовані авіабомби та дрони для ударів по позиціях ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генштабу, атаки рф захлинулися на 5 напрямках, за добу відбулося більше 40 бойових зіткнень.

Раніше рф намагалася штурмувати позиції українських прикордонників біля Сватового. Однак окупанти наступають одразу на кількох напрямках і активно застосовують дрони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: