Атаки рф захлинулися на 5 напрямках, за добу відбулося більше 40 бойових зіткнень – Генштаб

Читать на русском
Російська окупаційна армія протягом останньої доби намагалася наступати одразу на п'яти напрямках. Усі атаки ворога були відбиті, повідомили у Генштабі.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська окупаційна армія протягом останньої доби намагалася наступати одразу на п'яти напрямках. Усі атаки ворога були відбиті.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 19 листопада.

За даними військових, за добу на фронті відбулося 45 бойових зіткнень. Ворог завдав 16 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

На Куп'янському напрямку окупанти безуспішно вели штурмові дії в районах Сіньківки, на схід від Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де Силами оборони відбито 7 атак. Ворог також завдав авіаційного удару біля Петропавлівки Харківської області.

На Лиманському напрямі противник наступальних дій не вів. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог вів штурмові дії поблизу Клищіївки та Андріївки Донецької області, де наші воїни відбили 11 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем оккупантів опинилися понад 10 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку російська армія вела безуспішні штурмові дії на південь від Новокалинового, на схід від Новобахмутівки, Північного та Авдіївки Донецької області, де українськими військовими відбито 9 атак. Артилерійські та мінометні обстріли зазнали понад 15 населених пунктів, серед них Суха Балка, Керамік, Тоненьке, Яснобродівка, Нетайлове, Невельське Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог намагався атакувати в районах Мар'їнки та Перемоги Донецької області, там Силами оборони відбито 13 атак. Під артилерійським та мінометним вогнем окупантів опинилися Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Перемога, Новомихайлівка.

«Армія дронів»: скільки окупантів та техніки вдалося знищити з початку контрнаступуВтрати російської армії, завдані Армією дронів з початку контрнаступу ЗСУ – на інфографіці.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні штурмові дії на захід від Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – зазначили в Генштабі.

Також повідомляється, що ЗСУ утримують позиції на лівобережжі Дніпра Херсонської області, продовжують завдавати вогневого ураження противнику.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 2 ударів по районах зосередження особового складу противника, а підрозділи ракетних військ вразили район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 3 склади боєприпасів рф.

Нагадаємо, напередодні у Міноборони підбили підсумки втрат, завданих російським окупантам за тиждень.

«Слово і діло» також розповідало про втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: