У ЗСУ розповіли, скільки жінок-військових беруть участь у бойових діях

Читать на русском

У ЗСУ сьогодні служать понад 62 тисячі жінок, близько 5 тисяч виконують завдання в районі проведення бойових дій.
Фото: instagram.com/accidental_moon_genious

Наразі у Збройних силах України чисельність жінок перевищила 62 тисячі. При цьому на полі бою – рекордна кількість жінок-військових у новітній історії.

Про це повідомили у Military Media Center 20 листопада.

Військовий облік для жінок: хто і навіщо має йти до ТЦК із жовтняДеякі жінки мають ставати на військовий облік із 1 жовтня. Хто, навіщо і чи буде обмежений виїзд за кордон, – у матеріалі та на інфографіці.

«Якщо у 2014 році загальна чисельність жінок у ЗСУ становила 49 926 осіб, із них військовослужбовиць – 16 557 осіб, то станом на жовтень 2023 року (за даними Кадрового центру ЗСУ) кількість жінок у ЗСУ зросла до 62 062 осіб, із них військовослужбовиць – 43 479 осіб», – сказано у повідомленні.

За словами заступника міністра оборони Наталії Калмикової, зараз на полі бою в Україні «ми маємо найбільшу кількість жінок у новітній світовій історії». Так, близько 5000 військовослужбовців-жінок виконують завдання у районі проведення бойових дій.

Кількість військовослужбовців – жінок, яким присвоєно статус учасника бойових дій, становить 13 487 осіб.

Згідно з опублікованою статистикою, на керівних посадах перебуває 5160 військовослужбовців у тому числі: офіцерів – 2890 осіб; сержантів – 2270 осіб.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2023 року деяким українкам потрібно було стати на військовий облік. У Раді розповідали, чи обмежать виїзд таким українкам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: