Зеленський розповів, про що говорив з очільником Пентагону

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Деталі переговорів глава держави розкрив у соцмережах.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський сьогодні зустрівся з міністром оборони США Ллойдом Остіном, який напередодні прибув до Києва з неанонсованим візитом.

Деталі переговорів глава держави розкрив у Telegram.

Який обсяг військової допомоги надали США Україні з початку повномасштабної війниВійськова підтримка України від США під час повномасштабної війни – на інфографіці Слово і діло.

Зеленський висловив подяку Сполученим Штатам за військову підтримку та відзначив «лідерську роль США у формуванні міжнародної коаліції з оборонної допомоги».

Він також поінформував Остіна про актуальну ситуацію на фронті та наголосив на необхідності продовження безперервного постачання українських військових снарядами та озброєнням, особливо у зимовий період.

Крім того, сторони обговорили ситуацію у Чорному морі та питання функціонування альтернативного «зернового коридору».

«Дуже важливо, що нам вдалося досягти прогресу у встановленні контролю над Чорним морем, а також забезпечити роботу альтернативного гуманітарного маршруту. Це дозволяє Україні залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Остін прибув до столиці України сьогодні. Він уже зазначив, що під час переговорів із Зеленським підтвердив «непохитну підтримку України з боку Сполучених Штатів».

Раніше повідомлялося, що Міноборони США закликало Конгрес проголосувати за законопроект щодо додаткової підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: