ЗСУ посунули росіян на лівобережжі Херсонщини – ОК «Південь»

Читать на русском
Українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини, тому мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.
Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівому березі Херсонщини, тому мінометні розрахунки вже не досягають правобережжя.

Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зеленський показав фото ЗСУ на лівобережжі ХерсонщиниФото висадки українських військових на лівобережжі Херсонщини показав Володимир Зеленський.

«Попередньо цифри різняться від 3 до 8 кілометрів у залежності від специфіки географії та ландшафту лівобережжя. Мінометні розрахунки вже не досягають правого берега і тому це – певне досягнення», – зазначила вона.

Речниця додала, що, попри щоденну інформацію про знищені артилерійські системи ворога, окупанти все одно продовжують з артилерії поливати вогнем правий берег Херсонщини, оскільки мають можливість підтягувати резерв.

«У них немає критичної межі кількості цих установок», – сказала вона.

Крім того, слід розуміти, що російські загарбники не вибиті настільки, щоб не мати змоги підтягувати додаткові сили. Вона додала, що на місце знищених позицій повертаються інші, свіжіші.

Водночас речниця ОК «Південь» окреслила, скільки російських загарбників на лівому березі. За її словами, загальна кількість угруповання оцінюється у кілька десятків тисяч, однак конкретну цифру не назвала, щоб «не орієнтувати ворога».

Гуменюк підкреслила, що ЗСУ продовжують закріплюватися на лівому березі, але це довготривала операція, яка може тривати протягом кількох днів, а можливо і тижнів.

«Наша задача незмінна – ми продовжуємо роботу, щоб полегшити життя правому берегу, а в подальшій перспективі і прибережним лівобережним територіям, бо там теж є населені пункти, які фактично опинилися на лінії вогню», – наголосила речниця ОК «Південь».

Нагадаємо, 17 листопада у морській піхоті підтвердили, що нашим військовим вдалося закріпитися на кількох плацдармах на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Також названо втрати окупантів за час операції.

У Генштабі розповіли, що там ЗСУ проводять диверсійні, рейдові та розвідувальні дії, а також назвали одну з головних цілей висадки.

У ГУР припускають, що це може змусити росіян спробувати провести певне перегрупування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: