Окупанти намагалися пробити оборону ЗСУ на п'яти напрямках – зведення Генштабу

Читать на русском
Генштаб опублікував вечірнє зведення від 3 листопада. Сили оборони відобразили атаки ворога на п'яти напрямках і вразили низку цілей армії Росії. Протягом доби на фронті відбулося 53 бойових зіткнення.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Сили оборони відобразили атаки ворога на п'яти напрямках і вразили низку цілей армії росії. Протягом доби на фронті сталося 53 бойові зіткнення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 3 листопада.

«Ворог завдав 1 ракетного та 67 авіаційних ударів, здійснив 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах», – йдеться у зведенні.

На Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Сіньківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де українські воїни відбили 7 атак.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

На Лиманському напрямі ворог наступальних дій не вів. Завдав авіаційних ударів у районах Пролетарського Харківської області та Серебрянського лісництва, Сіверська Донецької області. Також від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку ворог 8 разів безуспішно намагався відновити втрачене становище у районі Кліщіївки Донецької області. Також вів безуспішні штурмові дії біля Богданівки та Хромового Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Степове, Тоненьке, Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області. Загалом Сили оборони відбили 17 атак. Також противник завдав авіаційного удару в районі Авдіївки Донецької області.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де Силами оборони відбито 14 атак. Також противник завдав авіаційних ударів у районах Мар'їнки, Новомихайлівки Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем оккупантів опинилися понад 10 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене становище в районі Роботиного Запорізької області, а на Херсонському напрямку від ворожого артилерійського обстрілу постраждали Херсон, Антонівка Херсонської області та Солончаки Миколаївської області.

Динаміка знищення артилерії окупантівРекорд зі знищення артилерійських систем окупантів зафіксовано цього вересня – 900 одиниць. Динаміка по місяцях війни – на інфографіці.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – зазначили у зведенні.

Протягом доби авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 – по зенітно-ракетних комплексах противника. Крім того, силами та засобами протиповітряної оборони знищено 11 розвідувальних БпЛА, 24 ударних БпЛА типу Shahed-136/131 та 1 ракету Х-59 ворога.

Підрозділи ракетних військ, у свою чергу, вразили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕМ, станцію радіолокації, 2 склади боєприпасів і 10 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, що в ході бойових дій в Україні російська армія втратила вже понад 303 тисячі військових, тисячі танків та інших одиниць військової техніки.

Раніше у ЗСУ озвучили співвідношення втрат України та росії у військовій техніці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: