Стала відома офіційна дата приєднання Вірменії до Римського статуту МКС

Читать на русском
Влада Вірменії офіційно передала Міжнародному кримінальному суду документи, що підтверджують ратифікацію Римського статуту. Країна стане повноправним членом МКС 1 лютого.
Фото: Wikimedia Commons

Влада Вірменії офіційно передала Міжнародному кримінальному суду документи, що підтверджують ратифікацію Римського статуту.

Про це йдеться у заяві МКС від 17 листопада.

Ордер МКС: які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ніЗаарештувати путіна відмовилися лише три країни-учасники Римського статуту. Які країни готові зробити це – на інфографіці.

Зазначається, що Статут набуде чинності для Вірменії 1 лютого 2024 року. Цього ж дня країна стане повноправним членом МКС.

«Вірменія стане 124-ою державою-учасницею, яка приєдналася до Статуту, і 19-ою державою зі східноєвропейської групи, яка зробила це», – уточнили у пресслужбі суду.

Крім того, у своєму повідомленні Єреван зазначив, що відповідно до ухваленого парламентом закону країна визнає юрисдикцію суду «заднім числом» з 10 травня 2021 року.

Нагадаємо, що ратифікацію документа було затверджено вірменською стороною 14 жовтня. Тепер Єреван зобов'язаний заарештувати російського диктатора володимира путіна у разі появи у Вірменії.

Раніше ми розповідали, кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах і на якій стадії перебувають справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: