Зеленський підписав закон про військове ПДФО та акциз

Читать на русском
Президент України підписав законопроект про перенаправлення військового ПДФО до державного бюджету.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №10037, який передбачає перенаправлення військового ПДФО із місцевих бюджетів до державного.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Рада ухвалила держбюджет-2024 у другому читанніДержавний бюджет на 2024 рік ухвалено у другому читанні. За нього проголосували 276 парламентарів.

За словами нардепа Ярослава Железняка, «ціна питання» цього і наступного року для загального бюджету від законопроекту №10037 становить: 214,7 млрд грн – на військові видатки.

Депутат розповів, що з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року військове ПДФО спрямовується до державного бюджету у пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) та Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

З 1 січня до 31 грудня року, в якому припинено або скасовано воєнний стан військове ПДФО розподіляється у таких пропорціях:

  • 45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн);
  • 45% - Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн);
  • 10% - розпорядникам сектору безпеки та оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

З 1 січня також акциз (крім місцевої частини 13,44%), який йшов у Дорожний фонд.

Нагадаємо, Рада ухвалила у другому читанні законопроект про військове ПДФО 8 листопада. До цього депутати провалили одна голосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: