Рада провалила законопроект щодо військового ПДФО та акцизу

Читать на русском
Рада не підтримала перенаправлення військового ПДФО до держбюджету. Законопроект відправили на  повторне друге читання.
Фото Слово і діло

Верховна рада не змогла ухвалити у другому читанні законопроект №10037, який пропонує перенаправити ПДФО із зарплат військових із місцевих бюджетів до державного бюджету України.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Проєкт бюджету-2024: як зміняться витрати державиУ проєкті держбюджету-2024 передбачили понад 3 трлн гривень видатків. Як витрати зміняться, порівняно з поточним роком – на інфографіці.

«Парламент НЕ схвалив до другого читання законопроєкт №10037 щодо військового ПДФО та акцизу. ЗА – лише 223 голоси», – написав він.

За його словами, законопроект відправили на друге повторне читання. Підготовка до нього буде у скорочені терміни.

Як відомо, 20 вересня Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект №10037, який пропонує перенаправити ПДФО до держбюджету.

6 жовтня Комітет ВР з питань бюджету ухвалив зміни до законопроекту. Залишилася норма, що до місцевих бюджетів забирають 100% військового ПДФО, але змінюється пропорція, як використовуються ці гроші вже в рамках загального бюджету.

Нагадаємо, у жовтні Рада збільшила витрати держбюджету до рекордної суми. Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення РНБО про збільшення видатків на оборону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: