Французький суд видав ордер на арешт сирійського диктатора Асада

Читать на русском
Міжнародний ордер на арешт Башара Асада видав суд у Франції. Його звинувачують у злочинах, пов'язаних із хімічними атаками у Сирії у 2013 році.
Фото: SANA

Французький суд видав міжнародний ордер на арешт президента Сирії Башара Асада. Його звинувачують у співучасті у злочинах проти людяності та у співучасті у воєнних злочинах, пов'язаних із хімічними атаками влітку 2013 року.

Про це повідомляють AFP та Le Parisien.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

Крім того, видано ордер на арешт ще трьох високопоставлених осіб режиму Дамаска за їхню причетність до атак із застосуванням хімічної зброї, скоєних в Сирії у 2013 році: брата Башара Асада Махера – лідера Четвертої дивізії, елітного підрозділу сирійської армії, генералів Гасана Аббаса та Бассама аль-Асада

Це рішення є частиною судового розслідування, яке проводить спеціалізований відділ зі злочинів проти людяності, воєнних злочинів та правопорушень Паризького суду.

У серпні 2013 року сирійський уряд застосував хімічну зброю (це міг бути зарин) у передмісті Дамаска. В результаті постраждали понад тисяча людей.

Нагадаємо, у травні 2021 року Башар Асад отримав 95,1% голосів на президентських виборах у Сирії.

У цьому році Асад потрапив під санкції України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: