США вдарили по військових об'єктах у Сирії

Читать на русском
США завдали удару по складу зберігання зброї в Сирії, який використовував Корпус вартових ісламської революції Ірану та пов'язані з ним угруповання.
Фото: britannica.com

У середу, 8 листопада, Збройні сили США атакували військові бази проіранських терористів та їхніх проксі у східній частині Сирії, причетних до нападів на американські військові бази раніше.

Про це йдеться в заяві міністра оборони США Ллойда Остіна, що розміщена на сайті Пентагону.

«За розпорядженням президента Джо Байдена Збройні сили США завдали удару в цілях самооборони по об’єкту на сході Сирії, який використовувався Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Ірану та пов’язаними з ним угрупованнями», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що удару по складу зброї було завдано двома американськими винищувачами F-15.

Також у заяві сказано, що цей високоточний удар самооборони є відповіддю США на серію нападів на американський персонал в Іраку та Сирії, які здійснили підрозділи Корпусу вартових ісламської революції Ірану.

«США повністю готові вжити подальших необхідних заходів для захисту наших людей і наших об'єктів. Ми закликаємо проти будь-якої ескалації. Американський персонал продовжить виконувати місії по боротьбі з ІДІЛ в Іраку та Сирії», – підсумували у заяві Міністерства оборони США.

Нагадаємо, 20 жовтня дві військові бази США на Близькому Сході атакували ракетами та безпілотниками.

22 жовтня стало відомо, що США розгортають додаткові системи ППО на Близькому Сході.

24 жовтня бойовики атакували американські бази в Сирії ударними безпілотниками.

26 жовтня на базу США в Іраку було здійснено чергову атаку.

Також повідомлялося, що США перекинули ескадрилью винищувачів F-16 та направили атомний підводний човен на Близький Схід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: