Бійці ЗСУ отримають від Rheinmetall авіадесантні машини Caracal

Читать на русском
У планах німецького концерну передати ЗСУ п'ять машини Caracal наприкінці цього чи на початку 2024 року.
Фото Rheinmetall

Німецька компанія Rheinmetall планує поставити українській армії авіадесантні тактичні машини Caracal. Україна стане першою країною, яка використовуватиме ці машини.

Про це повідомляється на сайті Rheinmetall.

Танки Leopard, всюдиходи та радари: Німеччина передала Україні новий пакет допомогиНімеччина передала українській армії пакет військової допомоги, куди увійшли 10 танків Leopard 1A5.

У планах концерну передати ЗСУ п'ять таких транспортних засобів наприкінці цього чи на початку 2024 року. Швидше за все, в Україні їх використовуватимуть Сили спеціальної операції чи підрозділи спеціального призначення ГУР Міноборони.

Україна буде першою країною, яка використовуватиме дані авто.

Caracal – тактична авіадесантна машина на базі цивільного позашляховика Mercedes-Benz G-Сlass. Сама конструкція транспорту дозволяє транспортувати їх як у внутрішніх вантажних відсіках, так і на зовнішніх підвісах гелікоптерів CH-47F Chinook та CH-53K King Stallion.

Крім того, на Caracal можна встановити та комбінувати різноманітне озброєння, починаючи від кулеметів, закінчуючи протитанковими ракетними комплексами.

Нагадаємо, ЗСУ отримають від німецького концерну Rheinmetall додаткову партію бойових броньованих машин. До пакету, серед іншого, увійдуть танки Leopard 1A5. Також повідомлялося, що уряд Німеччини замовив у концерну Rheinmetall велику партію артилерійських мін калібру 120-мм для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: