Трьом екснардепам від Партії регіонів оголосили нові підозри

Читать на русском
Екснардепам Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли росії у веденні агресивної війни проти України, повідомили про підозру у держзраді.
Фото: ZN.UA

Екснардепам Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли росії у веденні агресивної війни проти України, повідомили про підозру у держзраді.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

За даними слідства, Олег Царьов співпрацював з керівництвом міноборони рф після початку повномасштабного вторгнення.

«Встановлено, що екснардеп «зливав» агресору інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України. Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу», – йдеться у повідомленні.

Цю інформацію Царьов отримав від ще одного «регіонала» – Дмитра Святаша.

«Після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку країни-агресора, за що кремль розглядав його як потенційного гауляйтера Харківщини. Цей фігурант передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої «партійні» зв’язки на території Харківської області», – додали у спецслужбі.

Ще один підозрюваний – колишній нардеп-регіонал Ігор Марков, який регулярно виправдовував збройну агресію рф проти України.

«Відео з його провокаційними виступами неодноразово показували в ефірах центральних російських телеканалів», – кажуть в СБУ.

Слідчі додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за двома статтями Кримінального кодексу України: пропаганда війни виправдовування збройної агресії рф проти України.

Раніше Служба безпеки вже повідомляла цим фігурантам про підозру у вчиненні інших злочинів проти державної безпеки України.

Наразі вони переховуються від правосуддя на території країни-агресора.

Також суд заочно заарештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна (без альтернативи у вигляді застави). Його підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила понад 300 зрадників із початку повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: