У ВМС пояснили паузу у використанні росіянами «Калібрів»

Читать на русском
Пауза у застосуванні росіянами крилатих ракет пов’язана з проблемами логістики, передислокацією ракетоносіїв та самих ракет.
Фото: міноборони рф

Пауза у використанні росією крилатих ракет «Калібр» пов'язана з логістичними проблемами. Рф передислокувала в Новоросійськ носії цих ракет, але потужності обслуговування залишилися у Севастополі.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

«Є два важливі моменти. Важливий момент номер один — це те, що ворог був змушений передислокувати до Новоросійська свої носії крилатих ракет, але логістика, яка обслуговує ці носії, залишилась у Севастополі. Через це ви спостерігаєте таку велику паузу у використанні ракет, тому що зараз ворог зіткнувся з проблемою відсутності логістики – вони не можуть завантажувати «Калібри» у Новоросійську», – сказав він.

За словами Плетенчука, поки росіяни не вирішать цієї проблеми, вони не зможуть використовувати ракети «Калібр».

«Або їм потрібно переходити до Севастополя, щоб зарядитись, а це для них небезпечно», – додав він.

Крім того, росіяни можуть займатися накопиченням ракет перед масованими обстрілами.

Нагадаємо, за даними ГУР, у запасі у росії на даний момент приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Президент Володимир Зеленський закликав готуватися до того, що росія може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: