У ВМС пояснили паузу у використанні росіянами «Калібрів»

Читать на русском
Пауза у застосуванні росіянами крилатих ракет пов’язана з проблемами логістики, передислокацією ракетоносіїв та самих ракет.
Фото: міноборони рф

Пауза у використанні росією крилатих ракет «Калібр» пов'язана з логістичними проблемами. Рф передислокувала в Новоросійськ носії цих ракет, але потужності обслуговування залишилися у Севастополі.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

«Є два важливі моменти. Важливий момент номер один — це те, що ворог був змушений передислокувати до Новоросійська свої носії крилатих ракет, але логістика, яка обслуговує ці носії, залишилась у Севастополі. Через це ви спостерігаєте таку велику паузу у використанні ракет, тому що зараз ворог зіткнувся з проблемою відсутності логістики – вони не можуть завантажувати «Калібри» у Новоросійську», – сказав він.

За словами Плетенчука, поки росіяни не вирішать цієї проблеми, вони не зможуть використовувати ракети «Калібр».

«Або їм потрібно переходити до Севастополя, щоб зарядитись, а це для них небезпечно», – додав він.

Крім того, росіяни можуть займатися накопиченням ракет перед масованими обстрілами.

Нагадаємо, за даними ГУР, у запасі у росії на даний момент приблизно 870 високоточних ракет оперативно-стратегічного та стратегічного рівня.

Президент Володимир Зеленський закликав готуватися до того, що росія може збільшити кількість ударів дронами чи ракетами по нашій інфраструктурі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: