Шольц виступив проти негайного припинення вогню в Секторі Гази

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти негайного припинення вогню в Газі на тлі міжнародних закликів зупинити спробу Ізраїлю знищити ХАМАС.
Фото: Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив свою думку проти «негайного» припинення вогню в Газі в контексті міжнародних закликів про припинення спроб Ізраїлю з ліквідації ХАМАС.

Про це повідомляє The Times of Israel.

«Я не вважаю правильними заклики до негайного припинення вогню або тривалої паузи - що рівнозначно одному й тому самому. Зрештою це означатиме, що Ізраїль залишає ХАМАС можливість відновити і отримати нові ракети», – заявив він, закликавши замість цього до «гуманітарної паузи».

The Times of Israel зазначає, що позиція Шольца розходиться з багатьма арабськими країнами і з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, який наступного тижня планує зустрітися з німецьким лідером у Берліні.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен розкритикував військову кампанію Ізраїлю в Газі, вказавши на велику кількість жертв серед цивільних палестинців.

Також повідомлялося, що уряд Ізраїлю погодився запровадити щоденні паузи у Секторі Гази, щоб дозволити мирним жителям залишити зони бойових дій.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що проведення масштабної наземної операції Ізраїлем у Секторі Гази було б помилкою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: