Спалах гепатиту А пішов на спад: у Вінниці знову відкриють школи

Читать на русском
Епідеміологічна ситуація з гепатитом А у Вінниці поступово стабілізується. Учні можуть повернутися до шкіл.
vmr.gov.ua

З понеділка, 13 листопада, вінницькі школярі повертаються до звичного формату навчання – офлайн. Епідеміологічна ситуація дозволяє це зробити.

Відповідне рішення ухвалила сьогодні, 10 листопада, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили у пресслужбі Вінницької міськради.

Спалах гепатиту А на Вінниччині локалізували – глава МОЗВлада змогла локалізувати спалах гепатиту А, який був зафіксований на території Вінницької області. При цьому джерело зараження все ще не встановлене, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

«Вінницькі школярі з понеділка повертаються на офлайн-навчання. Рішення ухвалила сьогодні міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку зі спадом гепатиту А у Вінницькій громаді», – йдеться у повідомленні.

У мерії додали, що епідеміологічна ситуація у Вінниці поступово стабілізується.

Нагадаємо, ще 7 листопада повідомлялося, що у Вінницькій області кількість випадків захворювання на вірусний гепатит А зросла до 285. До цього на Вінниччині оголосили режим надзвичайного стану обласного рівня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: