Спалах гепатиту А на Вінниччині локалізували – глава МОЗ

Читать на русском
Влада змогла локалізувати спалах гепатиту А, який був зафіксований на території Вінницької області. При цьому джерело зараження все ще не встановлене, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.
Фото: kmu.gov.ua

Влада змогла локалізувати спалах гепатиту А, який був зафіксований на території Вінницької області.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, його цитує Укрінформ.

Він повідомив, що на Вінниччині все ще фіксуються нові випадки захворювання, але вони виявляються шляхом обстеження контактних осіб чи сімейних осередків.

«Спалах на Вінниччині вдалося локалізувати. Система Центрів контролю та профілактики хвороб, епіднагляду спрацювала. Нині шукаємо джерело. Є кілька варіантів, поки що не підтверджені. Як тільки буде підтверджено, ми вийдемо з комунікацією, яких заходів та рішень вжито, щоб не повторювати таких спалахів у майбутньому», – сказав Ляшко.

Міністр додав, що всього у Вінниці було зареєстровано 274 випадки гепатиту А. Поодинокі випадки були зафіксовані і в інших регіонах, але МОЗ не бачить причин для об'єднання їх в один спалах.

Нагадаємо, про спалах гепатиту А на Вінниччині стало відомо приблизно два тижні тому. У регіоні закрили школи на карантин, запровадили режим НС та розпочали екстрену вакцинацію.

Випадки гепатиту А останнім часом було зафіксовано ще у чотирьох областях. Усі хворі перебувають під наглядом лікарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: