У МОЗ назвали кількість випадків гепатиту у Вінницькій та ще чотирьох областях

Читать на русском
У Вінницькій області на сьогодні понад 240 хворих на гепатит А. У всіх інших регіонах фіксують поодинокі випадки.
ілюстративне фотофотоcvd.vn.ua

Спалах гепатиту А підтверджено лише у Вінницькій області, там понад 240 хворих. У решті регіонів фіксують поодинокі випадки, вони не пов'язані між собою.

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ у понеділок, 6 листопада.

На Вінниччині розпочали екстрену вакцинацію через спалах гепатитуУ Вінниці та області проводять екстрену вакцинацію кола контактних осіб. Це безкоштовні щеплення серед тих, хто був близький з хворими.

«У період з 17 жовтня по 6 листопада на Вінниччині лабораторно підтверджено 245 випадків гепатиту А. 182 людини потрапили до лікарень: 128 (серед яких 24 дитини) пройшли лікування та виписані, ще 54 пацієнти залишаються у медзакладах», – сказано в повідомленні.

Станом на 6 листопада поодинокі випадки гепатиту А зафіксовані ще у таких областях:

  • Тернопільська (1 випадок),
  • Закарпатська (11 випадків),
  • Дніпропетровська (3 випадки),
  • Івано-Франківська (12 випадків упродовж жовтня).

В осередках проведено епідрозслідування та заключна дезінфекція.

«Загалом у країні за результатами проведення епідрозслідування випадків захворювань на вірусний гепатит А не встановлено епідеміологічного зв'язку між випадками захворювань у різних областях», – повідомили в МОЗ.

Проти вірусного гепатиту А на Вінниччині вже вакцинували 597 осіб, серед яких 549 медиків та 48 контактних осіб (рідних та близьких пацієнтів із підтвердженим діагнозом).

Нагадаємо, про спалах гепатиту А на Вінниччині стало відомо приблизно два тижні тому. У регіоні закрили школи на карантин, запровадили режим НС та розпочали екстрену вакцинацію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: