Стало відомо, скільки журналістів перебувають у російському полоні

Читать на русском
Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко розповів про полонених українських журналістів.
Фото: Стас Юрченко/Грати

На сьогоднішній день щонайменше 25 українських журналістів перебувають у полоні росії.

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, пише Укрінформ .

Українські журналісти стали лауреатами Пулітцерівської преміїКолумбійський університет за рекомендацією Ради Пулітцерівських премій оголосив лауреатів премії, серед них троє журналістів з України.

«Щонайменше 25 журналістів знаходяться в полоні. Ми називаємо полоном і утримання у місцях неволі кримсько-татарських громадянських журналістів. Наприклад, утримання в неволі Владислава Єсипенка, Ірини Данилович, яких несправедливо затримала окупаційна російська влада в Криму і їх утримує в тюрмах», – сказав Томиленко.

Глава НСЖУ зазначив, що також у полоні перебувають журналісти, яких загарбники затримали на тимчасово окупованих територіях України.

Серед них – Вікторія Рощина, яка кілька місяців тому виїхала на тимчасово окуповану територію виконувати професійні обов'язки, і з нею зник зв'язок, а також Ірина Левченко, яка висвітлювала події у Мелітополі та Запоріжжі.

Також у полоні Дмитро Хілюк – журналіст інформагентства УНІАН: російські військові забрали його у полон під час спроби окупації Києва та Київської області.

Нагадаємо, у боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко. Також під обстрілами російських окупантів загинув відомий український журналіст Олександр Махов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: