У боях під Бахмутом загинув журналіст Олександр Савоченко

Читать на русском
У боях під Бахмутом на Донеччині загинув журналіст, уродженець Чернігівської області Олександр Савоченко.

У боях під Бахмутом на Донеччині загинув журналіст, уродженець Чернігівської області Олександр Савоченко.

Про це повідомляє Коропська селищна рада.

«У боях за Україну під Бахмутом загинув наш земляк Олександр Савоченко із Поліського, 1986 року народження. 25 лютого від початку повномасштабної збройної агресії російського ворога він добровольцем пішов захищати Україну», - йдеться в повідомленні.

Олександр Савоченко закінчив Ніжинський обласний педагогічний ліцей з медаллю та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. До початку повномасштабної війни працював у столиці на СТБ, потім в інформагентстві «Франс Прес» та на «Суспільному». Мешкав у Броварах.

Знімав аналітичні сюжети про політику та економіку.

За словами журналіста Олексія Гордєєва, він перетнувся із загиблим у середині березня, коли для французьких журналістів організовував поїздку на оборонні рубежі півдня Києва.

«Олександр був дуже амбітним та енергійним. Його, здається, мобілізували як офіцера в 72 бригади. Він хотів безпосередньо захищати Україну від російських військ», - розповів Гордєєв.

У захисника залишилися дружина та батьки, старший брат Віктор, бабуся. Поховають Олександра Савоченка на батьківщині у селі Поліському на Чернігівщині.

Нагадаємо, 8 липня Рада схвалила законопроект щодо захисту журналістів у зоні бойових дій.

Раніше в бою проти російських окупантів загинув генеральний директор видавництва Бліц-Інформ, шеф-редактор журналу Бізнес, журналіст Володимир Чеповий.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: