Без гірлянд і втричі нижча: організатори розповіли, якою буде ялинка на Софійській площі

Читать на русском
Новорічна ялинка у Києві цього року буде штучною, без гірлянд і втричі нижчою, ніж зазвичай – заввишки до 10 метрів.
Фото: Новий канал

Новорічна ялинка, яку цього року планують встановити на Софійській площі у Києві, буде без гірлянд і втричі нижча, ніж зазвичай.

Про це виданню «Вечірній Київ» розповів Ігор Добруцький, голова компанії Folk Ukraine, яка традиційно займається організацією встановлення ялинки.

Олів'є, мандарини та холодець: скільки коштуватиме традиційний новорічний стілТрадиційний новорічний стіл на сім'ю цього року коштуватиме 1 тисячу 440 гривень. Докладніше – на інфографіці.

«Попередній ескіз ялинки більше не розглядається. Основні варіанти пішли в архів. Нова ялинка має бути висотою до 10 метрів та без ілюмінації», – сказав Добруцький. Попередні головні ялинки на Софійській були заввишки 30 метрів.

За словами Добруцького, ялинка, як і в минулі роки, буде штучною. Серед додаткових прикрас планується встановити вертеп та дідуха. Також разом із великою ялинкою створять її малу копію – її буде розміщено на першому поверсі Музею історії Києва.

Нагадаємо, на тлі повномасштабної війни інформація про можливе встановлення ялинки в центрі Києва викликала суперечливу реакцію. На сайті Київради реєстрували петицію з проханням відмовитися від ялинки цього року, а зекономлені кошти витратити на допомогу армії чи переселенцям.

У відповідь у міській раді заявили, що остаточне рішення щодо ялинки прийматимуть після консультації з військовими. Але ярмарки та святкових концертів цього року точно не буде.

Минулого тижня Віталій Кличко повідомив, що у столиці встановлять символічні ялинки за небюджетні кошти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: