Бойовики атакували американські бази в Сирії, у Пентагоні відреагували

Читать на русском
Атака була спрямована на американські військові бази, які розташовані біля нафтових полів Аль-Омар і Аль-Шададі в Сирії
Укрінформ

Бойовики руху «Ісламський опір в Іраку» атакували за допомогою безпілотників бази США, які розташовані біля нафтових полів Аль-Омар і Аль-Шададі в Сирії. У Пентагоні підтвердили, що бойовики намагалися атакувати американську військову базу у Сирії ударними безпілотниками.

Про це заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер на брифінгу та повідомляє арабське видання Al Mayadeen.

Зазначається, що атака була спрямована на американські військові бази, які розташовані біля нафтових полів Аль-Омар і Аль-Шададі в Сирії. Нібито зафіксовано «прямі попадання».

У Пентагоні підтвердили тільки обстріл американської бази Ет-Танф, який відбувся ще вдень 23 жовтня.

«Я можу підтвердити, що була спроба атаки безпілотника на Ет-Танф у Сирії. Збито два ударні дрони. Серед американських військовослужбовців поранених немає», - заявив Райдер.

При цьому, бойовики угрупування «Ісламський рух Іраку», які підтримує Іран, заявили про атаки ще на дві американські бази в Сирії, але офіційних підтверджень цієї інформації немає.

Нагадаємо, 19 жовтня есмінець США збив три наземні ракети та кілька безпілотників, які, ймовірно, запустили бойовики-хусити з території Ємену.

Крім того, 19 жовтня військові бази США на Близькому Сході зазнали атак безпілотниками та ракетами, а 18 жовтня БПЛА намагалися атакувати військову базу американської армії в Іраку.

Згодом стало відомо, що США розгортають додаткові системи ППО на Близькому Сході.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: