США розгортають додаткові системи ППО на Близькому Сході

Читать на русском
США зміцнюють оборонні можливості на Близькому Сході та розгортають додаткові системи ППО, щоб  реагувати на непередбачувані ситуації.
Фото: Bernd Wüstneck/dpa/picture alliance

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що після переговорів із президентом Джо Байденом вжив заходів для зміцнення позицій на Близькому Сході.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони США.

«Після обговорення з президентом Байденом нещодавньої ескалацію з боку Ірану та його проксі-сил у регіоні Близького Сходу я розпорядився вжити низку додаткових кроків для подальшого зміцнення позиції Міноборони США в регіоні. Ці кроки посилять регіональні зусилля зі стримування, посилять захист сил США в регіоні та допоможуть у захисті Ізраїлю», – сказано в заяві.

Міністр зазначив, що перенаправив ударну групу авіаносця USS Dwight D. Eisenhower до зони відповідальності центрального командування. Це на додаток до ударної групи USS Gerald R. Ford, яка діє в східній частині Середземного моря.

«Ця авіаносна ударна група ще більше посилить наші сили і зміцнить наші можливості й здатність реагувати на різноманітні непередбачувані обставини», – заявив Остін.

Очільник Пентагону також дав вказівку розгорнути батарею Терміналу оборони високогірної зони (THAAD) і додаткових батальйонів Patriot у місцях по всьому регіоні.

Окрім цього, Остін наказав підготувати додаткові сили на випадок надзвичайних ситуацій, щоб підвищити їхню здатність швидко реагувати на виклики.

Нагадаємо, 19 жовтня есмінець США збив три наземні ракети та кілька безпілотників, які, ймовірно, запустили бойовики-хусити з території Ємену.

Крім того, 19 жовтня військові бази США на Близькому Сході зазнали атак безпілотниками та ракетами, а 18 жовтня БПЛА намагалися атакувати військову базу американської армії в Іраку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: