Суд знову продовжив обов'язки помічниці нардепки Марченко

Читать на русском
Антикорупційний суд знову підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрювану.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 грудня строк дії обов'язків, покладених на помічницю народної депутатки від фракції «Слуги народу» Людмили Марченко Анастасію Колесник.

Таке рішення 2 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд застосував до помічниці Марченко запобіжний захід у вигляді 53 680 грн застави з обов'язками. Колесник зобов'язана: прибувати за першою вимогою; не відлучатись із Тернопільської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити на один місяць, але в межах строку досудового розслідування, строк дії обов'язків, покладених на підозрювану (Колесник – ред.)», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру у зловживанні впливом нардепці Людмила Марченко та її помічниці Анастасії Колесник. За версією слідства, депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити отримання дозволу на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи «Шлях».

У подальшому співучасниками організовано надіслання звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянину на проїзд як волонтера через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу на територію України.

Після одержання дозволу помічниця нардепа зустрілась з громадянином та отримала від нього другу частину обумовлених коштів - 2 800 доларів. Загалом було задокументовано одержання 5300 дол.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: