САП оголосила підозру нардепці від «Слуги народу» та її помічниці

Читать на русском
Правоохоронці повідомили про підозру народного депутата України та її помічницю у справі про отримання хабара. Дії нардепа та її помічниці кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України.
Фото: RL

Правоохоронці повідомили про підозру народній депутатці України та її помічниці у справі про отримання хабара.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про нардепку від «Слуги народу» Людмилу Марченко.

За даними САП та НАБУ, депутатка спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянинові України внести його дані до інформаційної системи «Шлях» для виїзду за кордон.

«Надалі співучасниками організовано відправлення звернення благодійної організації до однієї з районних військових адміністрацій, на підставі чого ОВА прийнято рішення про надання дозволу вказаному громадянинові на проїзд як волонтер через державний кордон України з метою перевезення гуманітарного вантажу», – йдеться у повідомленні.

Дії нардепки та її помічниці кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 369-2 КК України.

Нагадаємо, за версією слідства, група осіб систематично отримувала неправомірний зиск за включення через обласні військові адміністрації до інформаційної системи «Шлях» відповідних відомостей.

Раніше повідомлялося, що правоохоронці упіймали на шахрайстві нардепа від «Європейської солідарності» Сергія Алєксєєва. Він, за даними слідства, за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння у запобіганні екстрадиції. Нардеп вже вийшов із СІЗО під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: