Хабар посадовцю УЗ: підозрюваного залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без задоволення скаргу сторони захисту на рішення про продовження арешту підозрюваного.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою до 11 грудня підприємця Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні Toyota Camry в якості неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 30 жовтня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив до 11 жовтня арешт Бутанова, але зменшив йому заставу до 8 млн грн. Захист підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«Ухвалу слідчого судді ВАКС від 13 жовтня 2023 року про продовження строку тримання під вартою (Бутанова – ред.), підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 369, ч. 1 ст. 209, ч. 2 ст. 209 КК України, залишити без змін, а апеляційну скаргу захисника - без задоволення», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: