ВАКС продовжив арешт фігуранта справи про підкуп посадовця УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 16 грудня тримання під вартою Андрія Онищенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до передачі неправомірної вигоди від підприємця Ігоря Бутанова колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 18 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Онищенка до 22 жовтня з альтернативою 10 млн грн застави. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт фігуранта ще на два місяці.

«Продовжити підозрюваному (Онищенку – ред.) строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою у державній установі «Київський слідчий ізолятор» на 60 днів, тобто до 16 грудня 2023 року включно з можливістю внесення застави. Зменшити суму застави, визначеної підозрюваному як альтернативного запобіжного заходу до 6 500 000 грн», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: