ВАКС знову продовжив арешт пособника у справі про хабар посадовцю УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд до 22 жовтня продовжив арешт Андрія Онищенка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до передачі неправомірної вигоди від підприємця Ігоря Бутанова колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку.

Таке рішення 22 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Онищенка до 23 серпня з альтернативою 18,788 млн грн застави. Детектив НАБУ просив продовжити арешт з такою ж самою заставою.

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою – задовольнити частково. Продовжити підозрюваному (Андрію Онищенку – ред.) строк тримання під вартою на 60 днів. Визначити підозрюваному заставу у розмірі 10 000 000 гривень», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: