Хабар посадовцю УЗ: підозрюваному знову продовжили арешт

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою щодо підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 11 грудня строк арешту підприємця Ігоря Бутанова, якого НАБУ і САП підозрюють у наданні Toyota Camry в якості неправомірної вигоди колишньому заступнику директора філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» Олексію Онисимюку. Водночас йому зменшили заставу.

Таке рішення 13 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Бутанова до 22 жовтня. Альтернативою йому визначили 25 млн грн. Детектив НАБУ і прокурор САП просили продовжити арешт Бутанова.

«Клопотання задовольнити. Продовжити строк запобіжного заходу у виді тримання під вартою підозрюваному (Ігорю Бутанову – ред.). Строк дії ухвали в частині продовження застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою - 60 днів, а саме до 11 грудня 2023 року включно, але у межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Альтернативою йому визначили 8 млн грн застави. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть наступні обов'язки: прибувати за кожним викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування з працівниками та службовими особами філії «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця» та АТ «Укрзалізниця»; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які займають філія «Центр забезпечення виробництва» АТ «Укрзалізниця», «Укрзалізниця та здати на зберігання прокурору закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП затримали трьох осіб у справі про хабар посадовцю УЗ. За даними слідства, у квітні – травні 2023 року заступник директора філії «ЦЗВ» АТ «Укрзалізниця» отримав автівку Toyota Camry. За такий «подарунок» він сприяв в укладенні контрактів з потрібними «постачальниками», а також діяв в їх інтересах під час виконання контрактів і проведення оплати. Наразі НАБУ і САП вживають заходів для встановлення усіх можливих учасників злочину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: