Україна вироблятиме десятки тисяч дронів на місяць – міністр

Читать на русском
Україна вже виробляє тисячі безпілотників на місяць, до кінця року цей показник становитиме десятки тисяч.
Генштаб ЗСУ

До кінця 2023 року Україна вийде на виробництво десятків тисяч безпілотників на місяць. Наразі їх випускають тисячами.

Про це 25 жовтня заявив міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишин на брифінгу у Стокгольмі, пише агентство Інтерфакс-Україна.

На озброєнні армій яких країн є бойові безпілотникиБойовими дронами користуються армії понад 30 країн світу, зокрема Збройні сили України. Більше – на інфографіці.

«Щодо дронів, то ми вже виробляємо їх тисячами. До кінця року це будуть десятки тисяч на місяць. Це та сфера, яка зростає у нас навіть швидше за боєприпаси та бойову зброю», – сказав він.

Міністр також додав, що в Україні значно зросло виробництво снарядів, проте Київ, як і раніше, переважно покладається на постачання партнерів.

«Щодо можливостей вітчизняного ОПК, то ми значно зростаємо. А якщо говорити, наприклад, про снаряди, то нині ми виробляємо їх у рази більше, ніж за минулий рік. Але це в будь-якому випадку досить далеко від того, скільки нам потрібно», – наголосив Камишин.

Нагадаємо, нещодавно Україна спростила імпорт сировини для виробництва боєприпасів та дронів. У жовтні бійцям ЗСУ передали на фронт нову велику партію безпілотників

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: