ВАКС призначив до розгляду справу про підкуп посадовця Держгеокадастру

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання за обвинуваченням адвоката, який підбурював заявника.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням адвоката Євгена Бойка у спробі підкупу представника державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» та Держгеокадастру.

Таке рішення 28 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд в кримінальному провадженні за обвинуваченням (Євгена Бойка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 КК України на 4 жовтня 2023 року на 10:00 в приміщенні Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше Вищий антикорупційний суд визначив запобіжний захід адвокату Бойку.

Нагадаємо, 2 березня НАБУ і САП повідомили про підозру адвокату Євгену Бойку, який також є директором компанії «КИТ». Як встановило слідство, у 2019 році ДП «Центр ДЗК» оголосило тендер на закупівлю серверів для адміністрування державної публічної кадастрової системи. Перемогу у тендері здобула компанія «КИТ», яка обладнання поставило. Однак, оскільки сервери не відповідали заявленим технічним вимогам, держпідприємство відмовилось їх приймати й оплачувати. Фірма, зі свого боку, звернулось до Господарського суду Києва, щоб у судовому порядку стягнути оплату у 37 млн грн з держпідприємства. У 2022 році суд задовольнив вимоги позивача, після чого держпідприємство оскаржило рішення в апеляції.

Аби уникнути подальшої судової тяганини й не ризикувати скасуванням рішення про повернення коштів, керівник приватної компанії Бойко запропонував представнику ДП «Центр ДЗК» «вирішити питання» поза залою суду шляхом впливу на інших службових осіб. Згідно з його пропозицією, за 1 млн грн держпідприємство мало б відкликати апеляційну скаргу, а ще пів мільйона посадовець отримав би після оплати за обладнання. Посадовець ДП на пропозицію не пристав, натомість повідомив про це НАБУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: