ВАКС призначив до розгляду справу ексголови Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання у справі про збитки державного агентства.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишнього тимчасово виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву України Микити Барабаша та ще трьох осіб у завданні понад 180 млн грн збитків.

Таке рішення 1 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням (Барабаша – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України, (Івана Тришкалюка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 КК України, (Віктора Рябова – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України, (Олександра Зозулі – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання призначили на 24 листопада о 12:00.

Нагадаємо, 31 серпня 2022 року Державне бюро розслідувань та Київська міська прокуратура повідомили Барабашу про підозру. Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду т.в.о. голови Держрезерву та голови аукціонного комітету Держрезерву, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

Так, діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової. При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону. Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 180 млн грн та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни. У вересні 2022 року прокуратура передала справу ексголови Держрезерву до НАБУ. У березні 2023 року НАБУ і САП викрили ще трьох фігурантів цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: