Справу заступника голови Держінспекції архітектури передали до НАБУ

Читать на русском
Столична прокуратура змінила підслідність у справі за підозрою колишнього очільника Держрезерву, який зараз обіймає посаду заступника голови ДІАМ.

Київська міська прокуратура передала до НАБУ справу за підозрою колишнього тимчасово виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву України, а нині заступника Державної інспекції архітектури та містобудування Микити Барабаша у завданні понад 205 млн грн збитків.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 17 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

31 серпня Державне бюро розслідувань та Київська міська прокуратура повідомили Барабашу про підозру. Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду т.в.о. голови Держрезерву та голови аукціонного комітету Держрезерву, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

Так, діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової. При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону. Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн грн та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни.

Вже 1 вересня справу передали до НАБУ за підслідністю. 30 жовтня у справі закінчувалося слідство, а тому НАБУ просило продовжити його. Детектив вказав, що до 31 серпня розслідування проводили інші органи, а тому завершити слідство поки неможливо. ВАКС продовжив розслідування до 30 січня.

Нагадаємо, ВАКС призначив засідання у справі про спробу вкрасти зерно Держрезерву. Раніше САП скерувала до суду іншу справу про розтрату зерна Держрезерву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: