НАБУ і САП викрили трьох пособників екскерівника Держрезерву

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку встановили ще трьох осіб, причетних до справи колишнього очільника Держрезерву.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру ще трьом фігурантам кримінального провадження за підозрою колишнього тимчасово виконувача обов'язків голови Державного агентства резерву України Микити Барабаша у завданні понад 205 млн грн збитків.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«20 березня 2023 року НАБУ і САП повідомили про підозру трьом пособникам екскерівника Державного агентства резерву України, дії яких призвели до завдання державі збитків на суму понад 200 млн грн», – інформує бюро.

Як стверджують у НАБУ, про підозру повідомили:

  • колишньому начальнику відділу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який входив до складу аукціонного комітету Держрезерву — ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України;
  • директору ТОВ, що проводило оцінку майна — ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України;
  • рецензенту оцінки — ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, 31 серпня 2022 року Державне бюро розслідувань та Київська міська прокуратура повідомили Барабашу про підозру. Як встановлено слідством, підозрюваний, обіймаючи у 2021 році посаду т.в.о. голови Держрезерву та голови аукціонного комітету Держрезерву, організував злочинну схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю.

Так, діючи всупереч інтересам служби та з метою отримання вигоди для іншої юридичної особи, чиновник здійснив реалізацію 18 000 тонн дизпалива з держрезерву за ціною вдвічі меншою ринкової. При цьому підозрюваним були проігноровані зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо результатів оцінки ринкової вартості цього майна перед здійсненням аукціону. Вказані протиправні дії посадовця завдали збитків державі на суму 205 млн грн та негативно вплинули на обороноздатність нашої країни. У вересні 2022 року прокуратура передала справу ексголови Держрезерву до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: