Пошкоджений у Керчі ракетоносій тимчасово не зможе нести бойове чергування – ОК «Південь»

Читать на русском
Пошкодження ракетоносія армії рф, який перебував на суднобудівному заводі у Керчі, не дозволять йому нести бойове чергування, каже Наталія Гуменюк.
Фото: varta1.com.ua

Російський корабель, що є носієм «Калібрів», отримав суттєві пошкодження під час ракетного удару по тимчасово окупованій Керчі.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Що стосується удару по Керченському суднобудівному заводу, тут наслідки повністю ще не дорозвідані. Але ми говоримо про те, що удар був потужний, вдалий, абсолютно законний, оскільки це потужності, що забезпечують боєздатність ворога. Наскільки пошкоджений сучасний ракетоносій, ми поки що не маємо повноцінної інформації. Але попередньо по тих знімках, які ми бачили, пошкодження досить суттєві. Це означає, що найближчим часом цей ракетоносій не долучатиметься до несення служби однозначно», – сказала вона.

Нагадаємо, 4 листопада з’явилися повідомлення, що в районі Керчі в окупованому Криму було чутно звуки прольоту ракет та вибухи.

Пізніше командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що це українські пілоти завдали авіаударів по інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у Керчі. Тоді не було відомо достеменно, чи знищений корабель.

Після цього Міноборони рф визнало пошкодження корабля українськими ракетами на заводі «Залив» в окупованому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: