У Повітряних силах офіційно підтвердили знищення в Керчі російського носія «Калібрів»

Читать на русском
У неділю, 5 листопада, командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські військові потопили 4 листопада у Керчі носій крилатих ракет Калібр.
Укрінформ

У Повітряних силах підтвердили, що українські військові потопили напередодні, 4 листопада, у тимчасово окупованій Керчі носій крилатих ракет «Калібр».

Про це написав командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram.

У неділю, 5 листопада, зранку командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що українські військові потопили один із найсучасніших кораблів ЧФ рф – носій крилатих ракет «Калібр».

Військовий написав у дописі: «Підтверджую», таким чином офіційно підкріпив свої сподівання, які висловив напередодні, після успішної атаки українських військових.

При цьому сьогодні в етері телемарафону керівниця об'єднаного пресцентру ОК «Південь» Наталя Гуменюк заявила, що ворог ще зберігає потужний потенціал, і рівень ракетної загрози Генштаб оцінює як високий попри розосередження російського корабельного угруповання після удару по судноремонтному заводу в Керчі.

«Тут ворога недооцінювати не можна, у нього багато ракетоносіїв - і надводних, і підводних, які здані наносити ураження, готові до застосування і можуть бути застосовані. Попри те, що зараз під час потужних штормів вони заховані в бухтах, у ворога вистачає підступності бити і безпосередньо з бухт, не зважаючи на те, що цим вони можуть наразити на серйозну загрозу свій особовий склад», – розповіла вона.

Гуменюк також додала, що росіяни здатні одночасного запустити до 56 ракет типу «Калібр».

Нагадаємо, 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залів» у тимчасово окупованій Керчі.

Згодом у Міноборони рф визнали влучання ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: