Жертвами шторму «Кіран» у Європі стали більше десятка людей

Читать на русском
Потужний ураган «Кіран», який торкнувся країн Центральної та Південної Європи, забрав життя вже 14 людей.
Фото: apnews.com

Потужний шторм «Кіран», який з минулого тижня шириться з півночі Європи, забрав життя щонайменше 14 людей і призвів до значних руйнувань та підтоплень.

Про це повідомляє The Associated Press.

Зазначається, що ураган «Кіран» торкнувся Іспанії, Італії, Франції та інших країн Центральної та Південної Європи. В італійській провінції Тоскана шторм викликав повінь.

Швидкість вітру досягає 207 кілометрів на годину. Такі цифри зафіксовано на північно-західному узбережжі Франції. Ураган торкнувся також півдня Англії, Бельгії, Нідерландів, Німеччини, атлантичного узбережжя Іспанії та Португалії.

Storm Ciarán causes destruction in UK and France: 'Never seen anything like this'Guardian News

В Іспанії через ураган почалися лісові пожежі. Влада вже евакуювала близько 800 жителів сіл, які знаходяться поблизу лісів, що горять. Ще 2500 осіб отримали розпорядження залишатися вдома та готуватися до евакуації.

У Бельгії від падіння дерев загинули двоє людей, одна з них – п'ятирічна дитина з України. У місті Гент через сильний вітер на хлопчика впали гілки дерева, коли той грався на вулиці.

В італійській Тоскані під час шторму, що призвів до рекордного за сторіччя рівня опадів, загинули шестеро людей. Це зокрема 85-річний чоловік, якого знайшли на затопленому першому поверсі свого будинку, і 84-річна жінка, яка померла, намагаючись відкачати воду з помешкання. Ще трьох людей вважають зниклими безвісти.

Storm Ciarán: five dead as floods wreak havoc in TuscanyGuardian News

Протягом четверга «Кіран» забрав життя щонайменше сімох людей, завдавши руйнувань в Іспанії, Франції, Бельгії, Нідерландах та Німеччині.

У п'ятницю в деяких регіонах продовжувалися сильні дощі. Понад пів мільйона французьких домогосподарств залишилися без електрики, в основному в західному регіоні Бретані.

Нагадаємо, у жовтні в Мексиці жертвами урагану «Отіс» стали понад 40 людей.

Також наприкінці жовтня у Києві внаслідок ураганного вітру та падіння дерев загинули двоє людей.

Крім того, на початку жовтня на Шрі-Ланці понад 5 тисяч людей постраждали від повеней.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: