Сили оборони за добу відбили понад 60 атак та вразили 32 об'єкти ворога – де точилися бої

Читать на русском
Генштаб ЗСУ опублікував ранкове зведення від 4 листопада. Там зазначено, що росіяни намагалися наступати одразу на шести напрямках, однак усі їхні спроби завершились провалом. Минулої доби на фронті відбулося 66 бойових зіткнень.
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби на фронті відбулося 66 бойових зіткнень. Росіяни намагалися наступати одразу на шести напрямках, однак усі їхні спроби завершились провалом. У той же час Сили оборони продовжують наступати на Півдні та ведуть штурмові дії в районі Бахмута.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 4 листопада.

Військові розповіли, що сумарно за добу ворог завдав 2 ракетних та 62 авіаційних ударів, здійснив 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

«Часткова» мобілізація путіна рік потому: скількох росіян кинули в м'ясорубку війниМобілізацію в росії було оголошено рік тому. Скільки людей планували призвати та скільки забрали на війну насправді – на інфографіці.

«Під артилерійським вогнем опинилося понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей», – йдеться у зведенні.

У зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля Сіньківки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. ЗСУ відбили тут близько 10 атак противника.

На Лиманському напрямі окупаційні війська вели безуспішні штурмові дії у районі Верхньокам'янського Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог намагався відновити втрачене положення недалеко від Кліщіївки, українські захисники відбили тут близько 10 атак. Також противник вів безуспішні штурмові дії у районах Богданівки та Хромового Донецької області. У свою чергу, Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» на Авдіївському напрямку ворог за підтримки авіації не залишає спроб оточити Авдіївку. Наші воїни стійко тримають оборону та завдають окупантам значних втрат. На цьому напрямі Сили оборони відбили близько 20 атак ворога.

На Мар'їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де українськими воїнами було відбито близько 20 атак ворога.

Втрати російської армії у найкривавіших битвах повномасштабної війниЯких втрат росія зазнала в ході найбільших битв повномасштабної війни – у Бахмуті, Маріуполі, Авдіївці, Вугледарі.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії біля населеного пункту Старомайорське Донецької області, а на Запорізькому напрямку окупанти намагалися відновити втрачене положення неподалік Роботиного, але всі атаки завершилися провалом.

«Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрати в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту», – розповіли в Генштабі.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 2 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Ракетники та артилеристи, у свою чергу, вразили 7 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕМ, станцію радіолокації, 2 склади боєприпасів, 10 артилерійських засобів противника.

Нагадаємо, за даними ISW, росіяни готуються до «третьої серії великих штурмів під Авдіївкою» та «третього масованого штурму Авдіївки».

Раніше у ЗСУ озвучили співвідношення втрат України та рф у військовій техніці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: