Ув'язнених почали залучати до роботи на українських шахтах

Читать на русском
Робота ув'язнених на шахтах заповнює дефіцит робочої сили, самі ув'язнені набувають навичок для працевлаштування в майбутньому.
фото Денис Малюcька/Facebook

Вуглевидобувні підприємства України почали залучати до роботи ув'язнених. Такий похід підвищує енергобезпеку країни, а також дає людям робочі місця на час перебування терміну.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook.

Вугільна галузь: скільки шахт є в Україні та як змінювалися зарплати гірниківЯк змінювалися зарплати та заборгованості у вугільній галузі від початку російської агресії, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«Енергетична безпека – у надійних руках! Наші ув'язнені почали працювати шахтарями», – написав він.

Міністр перерахував низку переваг у залученні до роботи в шахті ув'язнених – поповнюється дефіцит робочої сили, самі ув'язнені отримують навички, що сприяють працевлаштуванню в майбутньому, та пристойну зарплату, що дозволяє виплачувати відшкодування заподіяної злочином шкоди, сплачувати податки, наповнювати бюджетний спецфонд.

Водночас міністр наголосив, що за такого працевлаштування немає жодних проблем із бронюванням.

За його підрахунками, за зміну 10 працівників видобувають 25 тонн вугілля, яке є основою енергобезпеки.

Нагадаємо, росіяни вирішили скоротити кількість шахт у «Л/ДНР» у сім разів. На нашій інфографіці можна переглянути загальну кількість шахт та рівень видобутку вугілля в країні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: