У Мін'юсті розповіли, скільки коштує утримання одного ув'язненого

Читать на русском
Держава витрачає мільярди гривень на роботу системи виконання покарань, при цьому витрати на утримання одного ув'язненого не такі великі, як може здатися. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська.
Фото: fakty.ua

Держава витрачає мільярди гривень на роботу системи виконання покарань, при цьому витрати на утримання одного ув'язненого не такі великі, як може здатися.

Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська в ефірі телемарафону.

Що таке пробаційний нагляд та за які злочини його застосовуватимуть в УкраїніПробаційний нагляд – це новий вид покарання в Україні за не тяжкі злочини. За які саме, на який термін нагляд застосовуватиметься – на інфографіці.

За його словами, витрати на одного в'язня є «мізерними, буквально кілька десятків гривень на день».

«Якщо йдеться про всі витрати на систему – це включає комунальні платежі, електрику, каналізація, адміністративні витрати. Загалом ми говоримо про мільярди гривень, а якщо конкретні витрати – то залежно від методології», – сказав Малюська.

Нагадаємо, нещодавно президент Зеленський підписав закон про запровадження нового виду покарання – пробаційного нагляду. Його зможуть застосовувати за грабіж, хуліганство та шахрайство, побої та тортури, домашнє насильство, зараження венеричною хворобою та ще кілька десятків інших злочинів. Детальніше – в інфграфіці «Слово і діло».

Раніше в Мін'юсті розповіли, скільки коштує утримання одного російського військовополоненого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: