ВАКС визначив заставу екскерівнику «Вінницяоблводоканалу»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді застави до підозрюваних.
фото: vinrada.gov.ua

Вищий антикорупційний суд визначив 6 млн грн застави колишньому керівнику комунального підприємства «Вінницяоблводоканал», якого НАБУ і САП підозрюють у розтраті 10 млн грн бюджетних коштів, виділених на проведення реконструкції об'єктів механічного очищення очисних споруд каналізації Вінниці.

Таке рішення 19 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 6 000 000 грн», – ідеться в рішенні.

У документі не вказується прізвище фігуранта, але, за даними «Слово і діло», йдеться про Олександра Чернятинського. На нього також поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Вінниці без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з низкою осіб; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Також ВАКС визначив 214 720 грн застави начальнику відділу капітального будівництва «Вінницяоблводоканалу». Йдеться про Людмилу Григорук. На неї поклали такий самий перелік обов'язків.

Раніше НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому керівнику КП «Вінницяоблводоканал» та начальнику управління цього підприємства. Слідство встановило, що колишній керівник КП у змові з начальником відділу капітального будівництва забезпечив укладання договору на виконання робіт з ремонту каналізації Вінниці. Виконавець надалі придбав необхідне для ремонту устаткування через підконтрольне товариство зі штучним завищенням ціни майже у 2,6 рази. При цьому вартість такого устаткування замовник погодив з порушенням процедури визначення ціни та без належного її обґрунтування. У результаті, за ремонт каналізації комунальне підприємство сплатило на 10,3 млн грн більше за реальну ринкову вартість таких послуг.

Нагадаємо, прокуратура передала до НАБУ справу про привласнення місцевих бюджетів шляхом зловживання службовим становищем комунальними підприємствами Вінниці. Раніше суд призначив експертизу відеозапису у справі судді із Вінницької області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: