У ЗСУ розкрили деталі ранкового удару рф по судноремонтному заводу на Одещині

Читать на русском
Удар по судноремонтному заводу під Одесою сьогодні вранці було завдано балістичними ракетами Іскандер-М. За словами Гуменюк, ворог продовжує бити по портовій інфраструктурі, оскільки йому не дає спокою активність приморського регіону.
Ілюстративне фото / facebook.com/dsnsvin

Удар по судноремонтному заводу під Одесою сьогодні вранці було завдано балістичних ракет «Іскандер-М».

Про це в ефірі телемарафону заявила речниця пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк.

Масовані ракетні атаки рф: як змінювалася динаміка та інтенсивністьРосія більше місяця не влаштовувала масованих ракетних обстрілів України. На інфографіці – як раніше змінювалася їхня частота та інтенсивність.

За останніми даними, окупанти вдарили по об'єкту трьома ракетами.

«Фахівці сходяться на тому, що справді застосовано балістичну зброю і по балістичній траєкторії. Швидше за все, три ракети «Іскандер-М» влучили по території судноремонтного заводу і поруч», – сказала Гуменюк.

Спікер підтвердила, що внаслідок атак постраждали адміністративна будівля на території заводу та техніка підприємства. Гуменюк зазначила, що ворог продовжує бити по Одещині, оскільки «йому не дає спокою активність приморського регіону».

«Ворог, намагаючись тиснути на цей процес, завдає незрозумілих ударів по акваторії Чорного моря на шляху ймовірного проходження суден, намагається руйнувати припортову інфраструктуру», - додала Гуменюк.

Нагадаємо, що спочатку було відомо про двох поранених, проте ближче до обіду кількість постраждалих збільшилася до чотирьох.

Варто зазначити, що вночі росія атакувала Україну 12 ударними дронами типу Shahed та двома керованими авіаційними ракетами Х-59. У Повітряних силах розповіли, скільки об'єктів вдалося збити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: