Українець погрожував зброєю прикордонникам у Польщі, його затримали

Читать на русском
Прикордонники залучили перемовника від поліції, який переконав чоловіка покласти зброю й здатись. Ним виявився 26-річний громадянин України.
фото: ТСН

Співробітники Прикордонної служби Польщі затримали громадянина України, який займався незаконним переправленням мігрантів, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це повідомляє Прикордонна служба Польщі.

У ДПСУ розповіли, скільком людям щодня відмовляють у виїзді з УкраїниРечник ДПСУ Андрій Демченко повідомив, що у виїзді з України щодня відмовляють близько 100 громадянам. Крім того, на кордоні щодня виявляють від п'яти до десяти людей, які намагаються виїхати за фальшивими документами.

Згідно зі словами польських прикордонників, вони намагалися зупинити для контролю мікроавтобус із польськими номерами, який прямував до кордону з Німеччиною. Його водій проігнорував сигнали про зупинку й почав тікати на великій швидкості.

Поблизу села Валовиці, що в прикордонному районі, чоловік раптово зупинив автомобіль, вискочив із нього й спробував втекти.

«Прикордонники зробили попереджувальні постріли. Однак виявилося, що водій не має наміру здаватися. Він дістав ніж і почав погрожувати спочатку прикордоннику, а потім заявив, що сам себе скалічить», – зазначає пресслужба Прикордонної служби Польщі.

Прикордонники залучили перемовника від поліції, який переконав чоловіка покласти ножа й здатись. Ним виявився 26-річний громадянин України, мав намір вивезти групу іноземців до Німеччини у вантажному відсіку автобуса.

При цьому, повідомляється, що українець був під дією наркотиків.

Зазначається, що чоловіку оголосили звинувачення в організації перетину польсько-німецького кордону всупереч правилам, непокорі наказу про зупинку транспортного засобу, активному нападі на офіцера і водінні в стані наркотичного сп'яніння.

Українця арештували на три місяці, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Нагадаємо, співробітники ДПСУ затримали росіянку, яка вивозила за кордон чоловіків-ухилянтів.

Раніше прикордонники розповіли, скільки чиновників намагалися незаконно виїхати за кордон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: