Ексгендиректор держкомпанії «Краснолиманська» вийшов з-під варти

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваному. Останній вийшов із СІЗО.

Колишній виконувач обов'язків генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» Олександр Дубовик ще 25 серпня вийшов з-під варти під 1,342 млн грн застави та обов'язків. Строк дії зобов'язань продовжили до 18 грудня.

Таке рішення 18 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 22 серпня ВАКС продовжив арешт Дубовика до 20 жовтня і визначив йому 1,342 млн грн застави як альтернативу. 25 серпня дружина підозрюваного внесла цю суму і Дубовий вийшов з-під варти. Одночасно на нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування із низкою осіб та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити строк дії цих обов'язків.

«Продовжити на два місяці строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного (Дубовика – ред.), на підставі ч. 5 ст. 194 КПК України, у зв'язку із застосуванням запобіжного заходу у вигляді застави. Визначити термін дії обов'язків до 18.12.2023 включно», – йдеться в рішенні.

Суддя змінив обов'язок не відлучатися з Києва без дозволу на зобов'язання завчасно повідомляти про кожен виїзд із Києва.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому гендиректору ВК «Краснолиманська» Олександру Дубовику. За даними слідства, у листопаді 2015 – січні 2017 року компанія «Краснолиманська» реалізувала приватній компанії «Дантрейд ЛТД» 756 тисяч тонн вугілля за втричі нижчою за ринкову ціною. Надалі ця фірма поставила це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі). Через цю схему ДП недоотримало потенційний прибуток у розмірі понад 336 млн грн.

До того ж, у листопаді 2015 року за відсутності дозвільних документів держпідприємство незаконно видобуло понад 112,5 тис. тонн вугілля. Це завдало шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Дубовику повідомили про підозру за частиною 2 статті 364, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодесу України. Загальний розмір збитків становить 546 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: